سرعت صفحه به عنوان یک عامل رتبه بندی گوگل

صفحه اصلی » سئو SEO » سرعت صفحه به عنوان یک عامل رتبه بندی گوگل

سرعت صفحه به عنوان یک عامل رتبه بندی گوگل

آیا زمان بارگذاری یک صفحه می تواند بر سئو آن تأثیر بگذارد؟ اگر می تواند، چقدر سیگنال قوی دارد؟ همانطور که ادعاهای مربوط به سرعت صفحه را بررسی می کنیم، متوجه خواهید شد.

 توسعه دهندگان وب اغلب زمان قابل توجهی را صرف بهینه سازی سرعت صفحه برای بهبود تجربه کاربر می کنند.

در گذشته، گوگل به وب‌سایت‌هایی که سریع‌تر بارگذاری می‌شوند، رتبه بالاتری نسبت به وب‌سایت‌های کندتر می‌داد.

 این منجر به این سوال می شود: آیا سرعت صفحه امروز بر رتبه بندی جستجو تأثیر می گذارد؟ و اگر چنین است، چقدر اهمیت دارد؟

در این مقاله، ما رابطه بین سرعت صفحه و سئو را بررسی می‌کنیم و میزان تأثیرگذاری سرعت بر نتایج جستجو را ارزیابی می‌کنیم.

ادعا: سرعت صفحه یک عامل رتبه بندی است.

تصور می شد صفحاتی که به سرعت بارگذاری می شوند در رتبه بندی جستجوی گوگل افزایش می یابند.

سرعت با سرعت بارگیری یک صفحه پس از کلیک روی یک پیوند در نتایج جستجو اندازه‌گیری می‌شود که اکنون با معیارهای Core Web Vitals ارزیابی می‌شود.

ابزار PageSpeed Insights گوگل سرعت بارگذاری صفحه را اندازه گیری می کند و این ادعاها را تقویت می کند که سرعت بر رتبه بندی ها تأثیر می گذارد.

این مفروضات ناشی از دانستن این موضوع است که گوگل می خواهد صفحاتی را با تجربه کاربری خوب ارائه دهد، بنابراین صفحات سریع یک مزیت محسوب می شوند.

هنگامی که صفحات بلافاصله پس از کلیک کردن بارگیری می شوند، رضایت بخش تر است، که ایده پشت صفحات شتاب دهنده موبایل (AMP) بود.

یک صفحه نتایج جستجو با پیوندهای سریع به نظر ایده آل است، اما می تواند صفحات کندتر و مرتبط تر را حذف کند.

اینجاست که استدلال سرعت صفحه به عنوان یک عامل رتبه بندی کوتاه می آید.

گوگل مکرراً می‌گوید مرتبط بودن، فاکتور برتر رتبه‌بندی است. اگر صفحات سریع به طور خودکار تقویت می‌شدند، می‌توانستند از محتوای مرتبط‌تری که به سؤالات پاسخ بهتری می‌دهد برتری داشته باشند و به جستجوگران آسیب وارد کنند.

سرعت به قیمت کیفیت به کاربران آسیب می رساند. ادعاهایی برای و علیه سرعت صفحه که بر رتبه بندی تأثیر می گذارد، با بحث های زیادی در سئو وجود دارد. بیایید شواهد را برای رفع سوء تفاهمات در مورد سرعت صفحه بررسی کنیم.

شواهد قبلی برای سرعت صفحه به عنوان یک عامل رتبه بندی گوگل

مدت‌هاست که سرعت وب‌سایت را عاملی در رتبه‌بندی موتورهای جستجو می‌داند و در آوریل ۲۰۱۰ اعلام کرد که الگوریتم آن شروع به ترکیب سرعت سایت در هنگام تعیین رتبه‌بندی نتایج جستجو می‌کند.

همانطور که گوگل در آن زمان بیان کرد:

مانند ما، کاربران ما نیز برای سرعت ارزش زیادی قائل هستند – به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم سرعت سایت را در رتبه بندی جستجوی خود در نظر بگیریم.

این تغییر اولیه در نتایج جستجوی دسکتاپ اعمال شد. تقریباً یک دهه دیگر طول کشید تا در جولای 2018، گوگل در نهایت سرعت صفحه را به یک فاکتور رتبه‌بندی برای نتایج جستجوی موبایل تبدیل کرد.

در اطلاعیه شرکت آمده است:

 “کاربران می خواهند پاسخ سوالات خود را به سرعت پیدا کنند و داده ها نشان می دهد که مردم واقعاً به سرعت بارگیری صفحات خود اهمیت می دهند. تیم جستجو اعلام کرد که سرعت در سال 2010 یک سیگنال رتبه بندی برای جستجوهای دسکتاپ خواهد بود و از این ماه (ژوئیه 2018)، سرعت صفحه یک عامل رتبه بندی برای جستجوهای موبایلی نیز خواهد بود.

شواهد فعلی در مقابل سرعت صفحه به عنوان یک عامل رتبه بندی

در آوریل 2023، گوگل صفحه سیستم های رتبه بندی مستند خود را به روز کرد و سیستم “تجربه صفحه” را به عنوان یکی از سیستم های رتبه بندی حذف کرد. اما “تجربه صفحه” خود را در مستندات به دست آورد، و گوگل مراقب بود که توضیح دهد که الگوریتم ها مستقیماً به سیگنال های تجربه صفحه خوب پاداش می دهند.

با این حال، حذف “تجربه صفحه” از صفحه سیستم های رتبه بندی یک تغییر غیرمنتظره در جامعه SEO بود. سرعت صفحه بخشی از تجربه صفحه است، بنابراین برای سرعت به عنوان یک عامل رتبه بندی چه معنایی دارد؟

این تغییر پس از «به‌روزرسانی محتوای مفید» گوگل انجام شد که هدف آن پاداش دادن بهتر به صفحات با تجربه، تخصص، اعتبار و قابلیت اعتماد بر اساس تحلیل معنایی به جای معیارهای کمی است.

در مستندات تجربه صفحه، گوگل روشن می‌کند که سیگنال‌های زیادی بر تجربه صفحه تأثیر می‌گذارد. زمان بارگذاری ممکن است در این سیستم وزن داشته باشد یا نباشد، بنابراین سرعت صفحه همچنان یک عامل رتبه بندی است، اما ممکن است همیشه تاثیر زیادی نداشته باشد. فلسفه اصلی گوگل همیشه این بوده است که ارتباط بسیار مهم است – و زمان بارگذاری سریع لزوماً معادل محتوای مفید و با کیفیت بالا نیست. محتوای بهتری که کمی کندتر است ممکن است از محتوای بدتری که سریع‌تر بارگذاری می‌شود بالاتر باشد. این بدان معنا نیست که سرعت صفحه نیز بی اهمیت است. تجربه صفحه بخشی از نحوه تعامل کاربران با محتوا است و الگوریتم‌ها به عوامل تجربه صفحه خوب مانند سرعت پاداش می‌دهند.

با افزایش browse تلفن همراه و بهبود پهنای باند، سرعت صفحه ممکن است در مقایسه با یک دهه پیش که اتصالات کندتر رایج‌تر بود، تفاوت کمتری داشته باشد.

واضح است که تغییرات مربوط به سازماندهی است و نه تغییر الگوریتم واقعی

بله، سرعت صفحه هنوز یک فاکتور رتبه بندی است.

سرعت صفحه تا آوریل 2023 همچنان یک فاکتور رتبه‌بندی تایید شده برای نتایج جستجوی Google است. ممکن است همیشه تأثیر زیادی نداشته باشد، اما سیگنالی است که به ارزیابی تجربه صفحه می‌پردازد.

آیا سازگاری با موبایل یک عامل رتبه بندی است؟

آیا در جستجو مهم است که سایت شما موبایل فرندلی (سازگار با موبایل) باشد؟ ما عمیقاً به ادعاها پرداختیم تا تأثیر سازگاری با موبایل در رتبه بندی جستجو را بفهمیم.

برای سال‌ها، بسیاری در صنعت سئو با این فرض کار می‌کردند که ساخت یک وب‌سایت سازگار با موبایل، رتبه‌بندی جستجو را افزایش می‌دهد.

با این حال، توضیح اخیر گوگل نشان می‌دهد که اگرچه سازگاری با موبایل همچنان توصیه می‌شود، اما بر رتبه‌بندی جستجو متفاوت از آنچه قبلاً تصور می‌شد تأثیر می‌گذارد.

گوگل تکرار کرده است که هیچ فاکتور رتبه‌بندی «page experience» به تنهایی رتبه‌بندی جستجو را تعیین نمی‌کند.

در حالی که سرعت سایت و Core Web Vitals با موفقیت جستجو، ارتباط و هدف همسو هستند.

این مقاله تاریخچه به‌روزرسانی‌های «سازگار با موبایل» گوگل را پوشش می‌دهد، ادعاهای قبلی در مورد سازگاری با موبایل را به‌عنوان یک عامل رتبه‌بندی بررسی می‌کند، و به طور عینی نقش فعلی آن را بر اساس آخرین راهنمایی‌های Google تحلیل می‌کند.

ادعاهای قبلی در مورد سازگاری با موبایل

در گذشته، بسیاری از کارشناسان بر این باور بودند که سایت‌های بهینه‌سازی شده برای موبایل دارای مزیت رتبه‌بندی واضحی نسبت به سایت‌های فقط دسکتاپ هستند.

این بر اساس به‌روزرسانی سازگار با موبایل گوگل در سال 2015 بود که هدف آن افزایش چنین صفحاتی در نتایج جستجو بود. منطق این بود که با جستجوی بیشتر افراد در تلفن، بهترین تجربه را برای کاربران فراهم کنیم.

گوگل حتی فهرست‌سازی اول موبایل را نیز به کار گرفت و تنها از نسخه موبایلی صفحات برای رتبه‌بندی استفاده کرد.

بنابراین سازگاری با موبایل یک عامل رتبه بندی تایید شده بود.

با این حال، شفاف سازی اخیر گوگل ما را به ارزیابی مجدد این حکم واداشت.

راهنمای به روز شده گوگل

گوگل می‌گوید هیچ عامل رتبه‌بندی «تجربه صفحه» مانند سازگاری با موبایل به تنهایی رتبه‌بندی را تعیین نمی‌کند.

در عوض، الگوریتم گوگل از «سیستم‌های» رتبه‌بندی استفاده می‌کند که به سیگنال‌های مختلف نگاه می‌کنند.

عدم تاکید گوگل بر سازگاری با موبایل به عنوان یک سیستم رتبه‌بندی، زمانی آشکار شد که نام‌های تجربه صفحه و سازگاری با موبایل را از فهرست سیستم‌های رتبه‌بندی تایید شده‌اش حذف کرد.

این عناصر فنی بخشی از الگوریتم های رتبه بندی گوگل هستند. این تغییر عمدتاً معنایی و سازمانی است که چگونگی استفاده از این سیگنال‌ها را برای تقریبی یک تجربه صفحه خوب برای کاربران روشن می‌کند.

این امری بدیهی است زیرا گوگل در معیارهای خود برای ارزیابی تجربه صفحه، بر این نکته تاکید می‌کند که محتوا باید برای دستگاه‌های تلفن همراه به خوبی نمایش داده شود:

تصویر از developers.google.com اوت ۲۰۲۳

علاوه بر این، رابط جستجوی گوگل تصریح کرد که هنگام بهینه‌سازی وب‌سایت‌ها برای جستجو، توجه به جنبه‌های تجربه صفحه، از جمله سازگاری با موبایل، حیاتی است».

«این نمی گوید که تجربه صفحه به نوعی «بازنشسته» است یا اینکه مردم باید مواردی مانند Core Web Vitals یا سازگاری با موبایل را نادیده بگیرند. بلکه می‌گوید اگر می‌خواهید با سیستم‌های رتبه‌بندی اصلی جستجوی گوگل موفق باشید، این جنبه‌ها و دیگر جنبه‌های تجربه صفحه را در نظر بگیرید.»

در حالی که سازگاری با موبایل با موفقیت جستجو هماهنگ است، بخشی از یک سیستم بزرگتر است و لزوماً سوزن را به خودی خود حرکت نمی دهد. گوگل از کسب و کارها و متخصصان سئو می خواهد که بر معنا و ارزش صفحات فراتر از عوامل قالب و چیدمان تمرکز کنند.

جان مولر، مدافع جستجوی گوگل، هنگام پرداختن به حذف سیگنال رتبه‌بندی تجربه صفحه، همین‌طور گفت:

 «ما دیده‌ایم که مردم بیش از حد روی این اعداد تمرکز می‌کنند، این استفاده خوبی از زمان و انرژی نیست. به جای آن کلی نگر فکر کنید»

سیستم های رتبه بندی در مقابل سیگنال ها

رابط جستجوی گوگل در توضیح تفاوت بین سیستم های رتبه بندی و سیگنال ها می گوید:

سیستم های رتبه بندی گوگل با سیگنال های رتبه بندی گوگل متفاوت هستند (سیستم ها معمولاً از سیگنال ها استفاده می کنند). ما مواردی را در آن صفحه داشتیم که مربوط به تجربه صفحه به عنوان “سیستم” بود که در واقع سیگنال بودند.

آنها نباید در صفحه مربوط به سیستم ها می‌بودند. حذف آنها به این معنی نیست که ما دیگر جنبه های تجربه صفحه را در نظر نمی گیریم. فقط به این معنی بود که اینها سیستم های رتبه بندی نبودند، بلکه سیگنال هایی بودند که توسط سیستم های دیگر استفاده می شدند.

بله، سازگاری با موبایل هنوز یک عامل رتبه بندی است.

در حالی که داشتن یک سایت بهینه شده برای موبایل توصیه می شود، اما بخشی از ارزیابی تجربه صفحه گسترده تر است و نه یک سیستم به تنهایی.

همانطور که الگوریتم های گوگل در حال تکامل هستند، در ارزیابی صفحات بر اساس معنا، ارزش و تجربه بهبود می یابند. همه عناصر تجربه صفحه همیشه توسط الگوریتم ها در نظر گرفته نمی شوند، اما همه آنها مهم هستند.

این بدان معناست که بهبود قابلیت استفاده از تلفن همراه به تنهایی یکفاکتور نیست، اما همچنان باید اطمینان حاصل کنید که سایت شما روی موبایل به خوبی کار می کند.

بر ارائه ارزش از طریق محتوای مفید و همچنین تجربه صفحه تمرکز کنید و نتایج جستجو به دنبال خواهد داشت.

بازدیدها: 3

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برو بالا